Mer Om Oss

Gruppbild-1860x750px

För återförsäljare

Varmt välkommen till b.n.t Scandinavia AB - din pålitliga partner i hela Norden! Vi är dedikerade att stödja återförsäljare i alla de nordiska länderna, oavsett om du riktar dig mot privatpersoner eller företag. Med ett omfattande sortiment på över 3 000 produkter inom åtta olika produktområden är vi säkra på att kunna erbjuda dig det du behöver för att möta behoven hos dina kunder. Våra nuvarande återförsäljare inkluderar kontorsvaruhus, varuhus, stormarknader, bokhandlare, webbutiker och andra butiker som fokuserar på kontorsmaterial och relaterade produkter. Oavsett vilken typ av verksamhet du har, har vi något som passar dig – allt från produkter för hemmakontor och arbetsplatser till skola och utbildning, samt emballagetillbehör för lager och logistikverksamhet.

Vi är är stolta med att erbjuda över hälften av vårt sortiment från erkända och väletablerade varumärken, där vi ofta är exklusiva distributörer på vår huvudmarknad. Vi strävar efter att samarbeta med ledande varumärken inom sina segment för att kunna erbjuda dig som återförsäljare välkända produkter som dina kunder kommer att älska. För att stärka varumärkeskännedom och marknadsföring arbetar vi aktivt med kampanjer, butiksmaterial och riktade marknadsföringsinsatser mot slutkonsumenter.

Dessutom äger vi själva flera varumärken som vi marknadsför på vår huvudmarknad. Dessa varumärken erbjuder ett brett sortiment av basvaror för skola, hemmakontor och arbetsplatser. Vårt fokus är att göra inköp och logistik så enkelt som möjligt för dig. Vi lagerför nästan hela vårt sortiment på vårt huvudlager i Arlöv och erbjuder snabba leveranser och rimliga villkor för att hjälpa dig att optimera ditt lager.

Kontakta vår kundtjänst eller fyll i en återförsäljaransökan här på vår hemsida för att skapa ett konto hos oss och dra nytta av vårt breda utbud och professionella stöd.

Lager2-1860x750px

För varumärkesägare och tillverkare

För dig som varumärkesägare erbjuder vi en omfattande distributionskanal i Norden samt en långsiktig distributionspartner som aktivt arbetar med varumärkeshantering och marknadsföring på olika försäljningskanaler. Vi har ett nära samarbete med cirka 1 500 återförsäljare inom segmenten fackhandel, kontorsvaruhandel, varuhus och näthandel i hela Norden, både inom B2C och B2B-segmentet.

Vår strategi involverar exklusiva distributionsavtal med internationellt kända varumärken, vilket vi kombinerar med vårt breda utbud av egna varumärken för att skapa ett attraktivt sortiment. Vi ser oss själva som en stabil och långsiktig distributionspartner med aktiv kanalhantering och målinriktad marknadsföring för att stärka ditt varumärke. Vår omfattande erfarenhet av varumärkeshantering och marknadsföring gentemot både återförsäljare och slutkonsumenter har gett oss en stark position på marknaden.

Vi tror på den personliga kontakten och närheten till våra kunder. Därför har vi en omfattande försäljningsorganisation med fältsäljare och innesäljare som säkerställer vår närvaro på vår huvudmarknad.

Vi är stolta över vårt moderna affärs- och logistiksystem, som garanterar hög kvalitet och service på vårt arbete gentemot våra återförsäljare.

Om du är intresserad av att samarbeta med oss och vill ha oss som distributör och marknadsförare för dina produkter, är du varmt välkommen att kontakta oss!

Butiksmaterial

För konsumenter

Tack för ditt intresse för våra produkter och varumärken! Vi värdesätter alla konsumenter som visar intresse för vårt sortiment. Dock säljer vi inte produkter direkt till slutkonsumenter. Om du som konsument har några frågor om våra produkter eller varumärken, är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundtjänst, som mer än gärna hjälper dig att besvara dina frågor.

Om du är på jakt efter våra produkter kan vi glädjande informera dig om att vi har ett omfattande nätverk av återförsäljare spridda över hela Norden. Dessa återförsäljare inkluderar butiker, varuhus och internetbutiker, vilket gör det enkelt för dig att hitta närmaste försäljningsställe.


omoss2

Vår historia

Vår historia började 1986 och vi har under mer än 30 år har vi etablerat oss som en pålitlig aktör inom distribution och handel med kontorsmaterial på den nordiska marknaden.


1986 Konkursboet ur Börge HM Nilsson AB förvärvas och omstruktureras till försäljningsbolag.

1987 Företaget byter namn till Nya Börge HM Nilsson AB och skriver sina första agenturavtal.

1988 Vilken start, vår granne får brand och hela vårt lager rökskadas. Jakt på nya lokaler inleds!

1989 Företaget byter namn till BN Svenska AB och nya lokaler invigs.

1991 Vår elektroniksatsning inleds med produkter från Broher och SHARP

1994 B.N.T blir agent för Texas Instruments på den Svenska marknaden, som är ett av våra mest tongivande varumärken än idag.

1997 Våra nya lokaler med vid tidpunkten hela 1000M2 lager på Företagsvägen 30 invigs.

1999 Vårt första varumärke BN Line som blir grundbulten för nuvarande BNT/Office lanseras.

2003 Vi förvärvar Tenzab i Örebro vilket ger starten för vårt produktområde Paketera & Emballera.

2004 Vår exportsatsning inleds med egen personal i Danmark och Norge. Vi byter namn till B.N.T Scandinavia AB.

2008 B.N.T blir genom förvärv agenter i Sverige för varumärkena STABILO & Folia.

2009 Flytt till nuvarande fastighet med 5000M2 lager, där vi hanterar över 3.500 försändelser per månad.

2012 Vi inleder vår nya sortimentsstrategi med färre produktommråden och mer fokuserad marknadsföring.

2013 Vi utökar vårt sammarbete med Texas Instruments att gälla hela Skandinavien och vi blir agent för Fellowes.

2014 B.N.T blir distributör för Filofax och Letts produkter på den Skandinaviska marknaden och förväntas omsätta cirka 120 Miljoner SEK

2017 Tillsammans med Sem & Stenersen AS bildar vi vårt Norska dotterbolag b.n.t Scandinavia AS och fördubblar vår omsättning i Norge.

2019 Vi inleder sammarbete med legendariska Moleskine och blir exklusiv distributör i Sverige och Danmark.

2022 Vårt sortiment utökas med det Spanska varumärket MILAN

Fakta om oss

B.N.T är ett privatägt företag som grundades 1986.
Vår huvudmarknad är Norden.
Omsättningen uppgick till cirka 185 miljoner SEK år 2023.
Vi har över 30 engagerade medarbetare.
Vårt sortiment omfattar cirka 3 000 produkter fördelat på 8 produktområden.

Vi är stolta över vår AAA-kreditvärdighet enligt Soliditet samt vår kreditvärdighet Guld enligt UC. Dessutom är vi medlemmar i Svenska branschorganisationen KEPA samt Danska Branschorganisationen KONPA. Vi är också anslutna till REPA, FTI och Elkretsen för att aktivt bidra till hållbarhet och ansvar i vår verksamhet. 
Sedan 2023 är vi även FSC varumärkescertifierade!

Vi ser fram emot att fortsätta vår resa och vara din pålitliga partner inom kontorsmaterial i Norden. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss!

Konto