Mer Om Oss

Gruppbild-1860x750px

För återförsäljare

Vi riktar oss mot återförsäljare i de nordiska länderna, både om du driver handel mot privatpersoner eller företag. Våra nuvarande återförsäljare är kontorsvaruhus, varuhus, stormarknader, bokhandlare, webbutiker eller andra butiker som sysslar med kontorsmaterial. Vi erbjuder dig ett brett sortiment med över 3.000 produkter inom åtta produktområden som passar dig som vänder dig mot hemmakontor, arbetsplatser, skola och utbildning samt emballagetillbehör för lager och logistikverksamhet.

Ungefär hälften av vårt sortiment är produkter från välkända varumärken, där vi i de flesta fall är exklusiva distributörer på vår huvudmarknad. Vår ambition är att arbeta med de ledande varumärkena inom sitt segment för att kunna erbjuda dig som återförsäljare ett välkänt varumärke med starkt igenkännade hos dina kunder. Vi arbetar aktivt med marknadsföring av våra varumärken både i form av butiksmaterial och kampanjer samt aktiv marknadsföring mot slutkonsument.

Vi äger också själva flertalet varumärken som vi marknadsför på vår huvudmarknad, under våra egna varumärken erbjuder ett brett sortiment av basvaror för skolan, hemmakontoret eller arbetsplatsen. Vi vill att inköp och logistik ska vara enkelt för dig! Därför lagerför vi nästan hela vårt sortiment på vårt huvudlager i Arlöv, vi erbjuder omgående leveranser och rimliga villkor för att du ska kunna hålla ditt lager så optimerat som möjligt.

Kontakta vår kundtjänst eller fyll i en återförsäljaransökan här på vår hemsida för att upprätta ett konto hos oss

Lager2-1860x750px

För varumärkesägare och tillverkare

Vi erbjuder varumärkesägare ett brett distributionsnät i Norden och en långsiktig distributionspartner som arbetar med aktiv varumärkeshantering och marknadsföring på alla lämpliga försäljningskanaler. Vi levererar till cirka 1.500 återförsäljare på den Nordiska marknaden inom segmenten Fackhandel, Kontorsvaruhandel, Varuhus och Näthandel. Våra återförsäljare finns både inom B2C och B2B.

Vår strategi är att arbeta med exklusiva distributionsavtal av internationellt kända varumärken och kombinera detta till ett attraktivt sortiment tillsammans med vårt breda utbud av våra egna varumärken. Vi ser oss själva som en stabil och långsiktig distributionspartner med aktiv kanalhantering och marknadsföring av ditt varumäre. Vi har en bred erfarenhet av varumärkeshantering och marknadsföring både mot återförsäljare och slutkonsumenter. Vi tror på personlig närvaro och att affärer sker mellan människor, därför har vi en stor försäljningsorganisation med både fältsäljare och innesäljare som garanterar vår lokala närvaro på vår huvudmarknad.

Från vårt lager i Arlöv når våra leveranser hela vår huvudmarknad normalt sett inom tre dagar. Till de flesta av våra återförsäljare kan vi erbjuda leverans redan dagen efter lagd inköpsorder. Vi har ett modernt affärs- & logistiksystem som garanterar våra återförsäljare oss en hög kvalitet och service på vårt arbete.

Vill du att b.n.t distribuerar och marknadsför dina produkter så är du välkommen att kontakta oss!

Butiksmaterial

För konsumenter

Om du som konsument har frågor kring våra produkter eller varumärken ber vi dig kontakta vår kundtjänst, som gärna svarar på alla dina frågor. Men då vi inte säljer produkter direkt till slutförbrukare kan du som konsument inte bli upprättad som kund hos oss, men vi hjälper dig gärna att hitta en närliggande butik, varuhus eller internethandel bland våra 1.500 återförsäljare i Norden.


omoss2

Vår historia

Vi har sedan 1986 över 30 års erfarenhet av distribution och handel med kontorsmaterial på den Nordiska marknaden.


1986 Konkursboet ur Börge HM Nilsson AB förvärvas och omstruktureras till försäljningsbolag.

1987 Företaget byter namn till Nya Börge HM Nilsson AB och skriver sina första agenturavtal.

1988 Vilken start, vår granne får brand och hela vårt lager rökskadas. Jakt på nya lokaler inleds!

1989 Företaget byter namn till BN Svenska AB och nya lokaler invigs.

1991 Vår elektroniksatsning inleds med produkter från Broher och SHARP

1994 B.N.T blir agent för Texas Instruments på den Svenska marknaden, som är ett av våra mest tongivande varumärken än idag.

1997 Våra nya lokaler med vid tidpunkten hela 1000M2 lager på Företagsvägen 30 invigs.

1999 Vårt första varumärke BN Line som blir grundbulten för nuvarande BNT/Office lanseras.

2003 Vi förvärvar Tenzab i Örebro vilket ger starten för vårt produktområde Paketera & Emballera.

2004 Vår exportsatsning inleds med egen personal i Danmark och Norge. Vi byter namn till B.N.T Scandinavia AB.

2008 B.N.T blir genom förvärv agenter i Sverige för varumärkena STABILO & Folia.

2009 Flytt till nuvarande fastighet med 5000M2 lager, där vi hanterar över 3.500 försändelser per månad.

2012 Vi inleder vår nya sortimentsstrategi med färre produktommråden och mer fokuserad marknadsföring.

2013 Vi utökar vårt sammarbete med Texas Instruments att gälla hela Skandinavien och vi blir agent för Fellowes.

2014 B.N.T blir distributör för Filofax och Letts produkter på den Skandinaviska marknaden och förväntas omsätta cirka 120 Miljoner SEK

2017 Tillsammans med Sem & Stenersen AS bildar vi vårt Norska dotterbolag b.n.t Scandinavia AS och fördubblar vår omsättning i Norge.

2019 Vi inleder sammarbete med legendariska Moleskine och blir exklusiv distributör i Sverige och Danmark.

Fakta om oss

B.N.T är privatägt, grundat 1986
Huvudmarknad, Norden
Omsättning, cirka 185 MSEK 2022
Antal medarbetare, 30
Cirka 3.000 produkter fördelat på 8 produktområden

Vi har högsta kreditvärdighet AAA enligt Soliditet samt kreditvärdighet Guld enligt UC.
Medlem av Svenska branschorganisationen KEPA samt Danska Branschorganisationen KONPA.
Ansluten till REPA, FTI & Elkretsen.